Bi stel zoekt bi man homo pjes

bi stel zoekt bi man homo pjes

.

Hete wijven sex thuisontvangst


bi stel zoekt bi man homo pjes

.

Zoeken voor vanavond bij trio iemand die haar lekker onderspuit ter Hai,zei 51 is opzoek naar een jonge liefst zwaar geschapen blanke man voor af en toe geil sex conta Hai,zei 51 is opzoek naar een jonge lie Aangeboden; Een onderdanig sletje met zeer dikke tieten. Het sletje is volslank en heeft een mooi Aangeboden; Een onderdanig sletje met Wij zijn een volslank stel van 45 en 46 jaar.

Onze relatie is perfect, toch vinden wij het geil om Wij zijn een volslank stel van 45 en Volslank stel uit Breda. Wij zoeken een man of 2 vrienden, die onze wens in vervulling kan laten gaan. Wij zoeken een man of 2 vrienden, die on Ik 48 wil mijn mooie vrouw van 44 verrassen ze ziet er veel jonger uit met een trio in een hote Ik 48 wil mijn mooie vrouw van 44 verr Na eerdere dates met wisselend succes zijn we nu op zoek naar een blijvend contact!

Na eerdere dates met wisselend succes zi Gwen en peter uit Den Haag. Wij zijn een knap stel van 28 v en 38 jaar. Wij zoeken een frisse ,knappe ,schone,discrete,gezelli Wij zijn een knap stel van 28 v en 38 j Wij zijn een aantrekkelijk jong stel van 23 jaar. We zijn allebei slank en zeer verzorgd. Wij zijn een aantrekkelijk jong stel van Geil en jong stelletje uit Breda. Hallo, wij zijn een stel Katja 35 en D Wij geil stel mannen bi en pijpgeil vrouw 50 jr lekker lijf dikke tieten vind het geil om te trekken Wij geil stel mannen bi en pijpgeil vrou Dag heren Wij zoeken voor nog grote dikke spuitlullen die de dame onherkenbaar voor de camera Dag heren Wij zoeken voor nog grote Hoi, Lees onze advertentie goed en ben jij de leuke bi man die bij ons past reageer dan Hoi, Lees onze advertentie goed en be Algemeen Barebangs Bukkake Erotisch uitgaan.

Body to body massage Massage door dames Massage door paren Massagesalons Prostaat massage Tantra massage. Automonteurs Autorijles Betaling in natura Kappers Klusjes en onderhoud.

Betaald sexcontact Gratis sexcontact. Voor uw en onze veiligheid en om gebruik te blijven maken van Sexjobs dient u akkoord te gaan met: Ik verklaar minimaal 18 jaar te zijn, de algemene voorwaarden van Tease Media B. Ik verklaar hiermee dat ik het privacystatement gelezen heb. Ja, ik ga ermee akkoord. Sexjobs maakt gebruik van cookies. Wordt voor de grap al eens vertaald in "Ik heb jou dikker gezien, maar ik kan niet op je komen".

De lahaut duidt op de naam van de caféhouder aan het kruispunt zélf. Aa Delahaut, aa lahaut Aan het delahautkruispunt. Has te dem nog? Heb je die nog? Dao waeëds te deul va Daar wordt je gek van. E diekt, 'ne dieke, 'n dieke zelfst. God zaegent dich mit 'n kar klee gèld, da hofs te 't diek neet te wissele God zegent je met een kar klein geld, dan hoef je het grote niet te wisselen, gezondheidswens na een niesbui.

Franse uitspraak van het engelse disc-jockey. Dis waeëk Deze week. Dis kieër deze keer. In samentrekkingen te, bijv. Ich daon, doe dees, hae deet, v'r deunt, d'r doot.

Dóch mit of dug mit Doe mee. Me deet 't goeë Hoe gaat het? Men doet het gaan Die Fliegende Taube, Aubelse krant, Nao d'r dokter Naar de dokter. Dölle gek Gek eerder goedmoedig bedoeld. Doe bès 'ne dölle Jij bent een gek. Veel onvriendelijker dan dölle gek. Die gedrage zich wie de döl Die gedragen zich als de gekken. Op g'n deuk Op de lakens, bedlegerig, aan het ziekbed gekluisterd. Maar ook niet van huis kunnen wegens een niet zo ernstige ziekte. Ich houw dich vör d'n döpsel, dat dich 't vörmsel aa g'n nak aaflöpt Ik sla je voor je doopspel voorhoofd dat je het vormsel bedoeld is het bloed de nek afloopt.

Op deze plaats is de bodem meestal modderig, door het trappen van de koeien. Um 't dörp Rond het dorp. Luuj oet g'n dörp Mensen van het dorp. Loester nao luuj oet 't dörp Luister naar mensen uit het dorp. Dörp, aoven ee g'n: Hieruit blijkt dat Veurs vroeger, meer dan nu, als een dorp gezien werd.

Dörch g'n dörpssjtraot Door de dorpsstraat. Ee 's Gravevoere velt Septemberkeermes altied der zoondeg nao 21 september, Sint Matheus Mathieu , want Matheus maog neet mit aa g'n dösj, - an de kirmesnoon - aasjuve   In 's Gravenvoeren valt septemberkermis altijd op de zondag na 21 september, Sint Matheus, want Matheus mag niet mee aan tafel - aan het kermismiddagmaal - aanschuiven.

Hoogstgelegen bron van de Voer. Dreesje, op 'n -: Piper verkenningsvliegtuig in WO2. Ga je er naar toe? Get d'rhee make Van zijn neus maken.

Drie sjouwe, a g'n: Hier zijn geen schouwen, maar vroeger een kruising met 3 wegjes. Onjuiste vertaling van 't franse Trois-Cheminées.

In d'r drieën van d'r waeëg ater 't hoes van d'r Lejeune In de draai van de weg achter het huis van Lejeune. D'r mond drieënt um g'n aeëd De maan draait om de aarde. Went 'r dat hei gewete, hei Henske ee g'n brook gedraeëte Als hij dat had geweten, had Hansje in zijn broek gescheten. Doe bes dieng mam gedraeëte Jij bent je moeder gescheten, jij lijkt als twee druppels water op je moeder. Duuj nog mer get d'r op Duw er nog maar wat op, leg nog maar wat de nadruk op mijn fouten.

Heb je een probleem? Dat duujt m'ch get Dat heeft me wat te betekenen! In d'r duuster In het donker. Op 't Duutsj In Duitsland. A gaen zie va d'r duvel Aan de andere kant van de duivel, god weet niet waar, in the middle of nowhere. D'r duvel mit d'r sjtoets trèkke Op zwart zaad zitten. D'r duvel sjiet ummer op de groeëtste haop 't is altijd bij de rijke dat het terecht komt. Kóm ee Kom binnen. Dao verdins te nog neet 't zaot mit op 'n eej Daar verdien je nog niet het zout op een ei mee.

Doe has nog väöl kook van een eej Jij verkoopt nogal veel last. Nao g'n Eèsden op Naar Eisden. Da's va mien ège Dat is van mij, van me zelf. Die haant 'n egterlijk keend Die hebben een achterlijk kind. Oplossing was een paar eitjes met wat suiker.

Èke, g'n of de: Boterham met stroop en platte kaas, makkei. Fort van Elbele fort van Aubin Neuf Chateau. Dat geet mit d'r èllektriek dat gaat op stroom. Elven heeft als Romaanse vorm Aivagne. En Aivagne in Elven wordt tot Naivagne, Navagne. Ès die laam end de ur? Is die lamme eend de uwe? E-zelang ze ènge nuëdig hant zolang ze iemand nodig hebben.

Doe bès mich ènge Jij bent me er eentje. Zich ensjele Ruzie maken met elkaar. Hae kaam 'm entaeëge Hij kwam hem tegemoet. V'r gunt 'm entaeëge Wij gaan hem tegemoet. Voor veel zelfstandigen en boeren was dit de ultieme vernedering, zich hiertoe moeten wenden voor geld of hulp. Zelfs nu nog is het voor veel ouderen uitgesloten. Geen poetshulp of maaltijd aan huis. Ich mót de èrpel goe aafsjödde Ik moet de aardappelen gaan afschudden, hevig moeten gaan plassen.

Er zijn er veel die. Hieër pasjtoeër, is dat eure hood? Heer pastoor, is dat uw hoed? Een onderlegger voor de vlaai. Höl euver tröl Hals over kop. Maak dich evoj Maak dat je weg bent. Hae is evoj Hij is verdwenen, hij is weg. Jupp Schmitz - Kölsche Karnevalshit Evvel neet Toch niet. Hae gong gaans sjtil eweg! Hij ging er stillekes vandoor! Gaank eweg Ga weg! Verbazing of ontkenning van hetgeen gezegd werd. Ich vaar mit de faren op Ik rij met groot licht.

De draad verbrandt bij het stoken van de oven. Doe dès fao Jij doet vals. Doe bès 'ne fao Jij bent een valsaard , valserik.

Da's mieng faot Dat is mijn schuld. Fie waer Mooi weer. E fiengt, 'ne fienge, 'n fieng zelfst. Visweg in Noorbeek mogelijk in deze betekenis. Ich how dich op dien fikke Ik sla je op je vingers. De vlaamsgezinden zullen zelf liever vlaming zeggen. Flatte sjpreie mit de flattesjöp Koeienvlaaien in de wei met een platte schop uitspreiden. Ich heb de flem huuj Ik heb vandaag niet veel zin. E dom flötsje Een dom wicht. Ich fleut, doe flöts, hae flöt.

Wie geet e dat floepe Hoe gaat ie dat fiksen. Flót lope Vlug lopen, rennen. Mer neet te flót! Foi, foi, foi, wat 'n deenk Foei, foei, foei, wat 'n toestand. Aeges gemakde fomme Zelf gemaakte kolengruisbriketten. Forsj wirke Hard werken. D'r frak drieëne De jas omdraaien, binnenste buiten keren: Dao veel mienge frang Daar viel mijn frank, toen begreep ik het.

Ich höb mich dizze mörge 'n goj ouwerwètse friekasej dree gehouwe Ik heb deze ochtend een goede ouderwetse omelet met spek gegeten. Ienne-mienne-mietske, doe bès Frietske, ienne-mienne-maus, en doe bès d'raus Aftelrijmpje. Dienge gaar sjteet op Je gulp staat open. Dat is gaar of gaarets of gaaroets neet waor! Dat is helemaal niet waar! Ee g'ne gaard In de tuin.

Gaas a fong Plankgas. D'r hoond loog te gaeche De hond lag te hijgen. Ze mager es 'n gaeëd Zo mager als een bonenstaak. D'r gaele De gele. Ich gool, doe gools, hae gool, d'r goolt. Soms hoort men als verl. De naam kroedwösj is overgegaan op de soort. A gaen zie Aan de andere kant, aan gene zijde. Nao gaen zie goeë Dood gaan, sterven. Va gaen zie Van de andere kant van de grens , Hollands, Nederlands    gaen: Doe bès mich 'ne galjaar! Jij bent me 'n kerel! Ich han dich ezeu gan Ik heb je zo graag, ik hou zoveel van jou.

Die man mag ik graag Dae miensj han ich gan. Zich mit ènge of mit get neet gan ha Iemand of een situatie niet graag hebben. Ich han d'r hik, ich han d'r pik, ich han 'm gan, ich gaef 'm gan Een versje om de hik kwijt te raken met ademtechniek: A g'n garaasj Bij de garage.

Tweede lidwoordvorm onzijdig gebruikt na een voorzetsel. Ee ge hoes in het huis. Dao mós-te neet nao gebieëre Daar moet je geen aandacht aan schenken. Wat e gedoons Wat een gedoe. An 't geje Aan het schoffelen. Dat zies'te aan 't geliek Dat zie je aan de gelijkenis. Die gelieke zich Die lijken op elkaar. Me meus e bietsje gelök haa Men zou een beetje geluk moeten hebben. Gelökzèllig Nuujjaor Gelukzalig, Gelukkig Nieuwjaar. Gelpsj graas Jong gras. E geraje keend Een normaal kind.

Get wie Zoiets als. Dao is get d'raa Daar is iets mis mee, niet helemal in orde, achter gebleven. Waad get Wacht even. Die van Ternejje, da's getuug Die van Ternaaien, dat is getuig. Je kan iemand "krète" met een ijsje. Die ander gaat dan "giele". Dae huit zich get oet ziene gieles Die vertelt onzin.

Dae sjöd zich get in d'r gieles Die drinkt veel. Van N 50 Tweede lidwoordvorm vrouwelijk gebruikt na een voorzetsel. A g'n kirk aan de kerk. Tweede lidwoordvorm mannelijk gebruikt na een voorzetsel. A g'ne pool aan de poel. Hieër m'ne God van Aoke, wie zit dat keend die bee! Heer mijn God van Aken, hoe zet dat kind die benen. Een uitbreiding van "mijn god! N 50 41 Övver S'nt-Piëter, neet övver Väöësj Langs waar ga je? Via spv, niet via Veurs.

Ten offere goeë HV kw17 Ten offer gaan. Wie geet 't mit dich? Hoe gaat het met je? Geut mer Ga maar; als men iemand bijvoorbeeld in een winkel voor wil laten gaan. Vertèl 'ns wie dat gegange haat Vertel eens hoe dat is gegaan. Dat zunt gój, wèts te! Dat zunt de gój Dat zijn de goede. Gezegd van personages in de film, de helden tegenover de bandieten. Die noemt men dan de sjlèchte. De gój kamer, de gój plaatsj De goede, beste kamer. Een sjieke woonkamer die enkel bij feestelijke gelegenheden of hoog bezoek gebruikt werd.

Good keend, go vrow, goje maan Goed kind, vrouw, man. G'n göt aaf Langs de goot af. Hae liet in d'r graaf Hij ligt langs de kant van de weg, in de talud.

Hae liet in 't graaf Hij ligt in het graf. Ich bèn al driej daag graam Ik ben al drie dagen hees. Daarom werden paarden of schapen bij  of na koeien als begrazer van dit gras gebruikt. Heej a g'n grens Hier aan de grens. E greunt, 'ne greune, 'n greun zelfst. Voor de -t bij e greunt, vergelijk met de -s in het Duits: Greunewjeg, aan d'r moe: E groeët, 'ne groeëte, 'n groeëte zelfst.

Zeker als de boer nog extra bemesting toedient, is dit het jonge, eiwitrijke gras waar de koeien zich te barsten aan eten en 'buik'- of beter penspijn en 't schijt van krijgen.

Dae haat veul groond Die heeft veel grond, landeigendom. Op 'ne groond, op d'r groond mod. Go groond Goeie grond, bebouwbare aarde. Op de groskès houwe Op de dikke trom slaan. Vör de groeëte broonk houwe ze in Sint Pieëter ng groskès op raar Voor de grote processie hadden ze in Sint-Pieters-Voeren een dikke trom op wielen. Er zijn er die zeggen Er zijn veel mensen. Ee g'n han In de handen. Me is neet zoe aod wie de heng, mè wie de teng Men is niet zou oud als de handen, maar als de tanden.

Van d'r haas gepoept 'ne hele snelle, snel uit de voeten maken. E hael sjtök laer Een hard stuk leer    Hael kalle Hard spreken, ook figuurlijk. Ich haef, doe hifs, hae hift. Hae sjnapde zich 'ne kuul en heef nao die nötse priej Hij pakte snel een stok en sloeg naar dat vieze beest.

Hagelster, Hagelsjte of Hagelsjter, op -: N 50 42 De houding van een douanier die zich verstopt, om op het gepaste moment tevoorschijn te springen en iemand staande te houden. Ich hak, doe haks, hae hakt. Raamwerk aan de voor- en achterkant van een hooiwagen om te beletten dat hooi- of strobalen er af vallen en om te kunnen stapelen.

Men wedijverde om ter mooist te stapelen en zeker in een goed verband, zodat de geladen wagen de soms hobbelige weg naar huis overleefde. Mit hamer en bètel Met hamer en beitel. Wordt in moe nog gedaan tijdens de kermis. Vroeger een levende haan, nu een dode gans. Doe hings Jij hangt. Niet zo kwaad bedoeld. N 50 43 Wie ouwer d'r bok, wie heller 't haoën Hoe ouder de bok, hoe harder het gewei. Ieëme op zieng häöën gaeve Iemand aftroeven, slaag geven. Es te neet maks das te voet köms hou ich dich op dieng häöën Als je niet maakt dat je weg komt, sla ik je op je kop.

E klè höpke Een klein hoopje, een klein lief kindje. De halfwin baatte een kasteel hoeve uit met verdeling van de opbrengst tussen de heer en de uitbater.

Tössje häökskes Tussen haakjes. Dat liekt in wiej häök Dat ligt hangt in verre haken. Dat is nog lang niet zeker, er kan nog van alles veranderen. Pas wanneer deze pot omviel kwam de ziel weer vrij. Ich haol, doe heuls, hae heult         Haole Graaf: Dan häöpt 't zich Dan wordt het meer. Ee g'n haor In de haren. Hose broek , deens: Haoze sjtoppe Sokken stoppen. Die haat völ hoat vör g'n däör Die heeft veel hout voor de deur, rondborstig.

Doe bes 'ne hardi, dich! Jij bent een dappere, jij! Haren, met hamer kloppend het zeisblad scherpen en dunner maken. V'r geunt nao heem, v'r geunt op heem a orig. We gaan naar huis. Een bezempje van 20 cm, gemaakt van dunne wortel bijeen gebonden. Dit voorwerp diende vooral om het melkgerief schoon te maken. Dat is e helt Dat is een meisje met een hard karakter. Hèl vlot Heel snel. Hel mich dat nog 'ns Doe dat nog eens voor mij.

Dao heb ich op geheld Daar heb ik op gezwoegd. Hèllige nach Heilige nacht, Kerstavond, de avond voor Kertmis          hèllige: Op g'n Plaank drage ze helpe a g'n brook Op de Plank dragen ze bretellen aan de broek. Als je steeds maar vraagt voor gratis hulp kent men het woord helpen op het laatst niet meer, krijg je geen hulp meer. Helsj zieë Begerig zijn. Zich hensjele Ruzie maken met elkaar. Dae haant ze nao Hermal braat Die hebben ze naar het ziekenhuis in Hermalle gebracht.

Ee d'r herres In de herfst. De uitgang -ter betekent boom gelijk dendro en het eng. Stamppot van drie delen aardappelen, één deel appelen en één deel gebakken uien. Dao wurd e zoeväöl hingemakt Daar wordt zoveel werk van gemaakt V'r sjtunt hie in d'r hinger We staan hier in de weg. Ich höb, doe has, haeë haet, d'r höbt      Hocks: Hockse driete ee g'n bokse Hocksen schijten in hun broek, kinderscheldrijm. Op g'n hoeke Op de hurken.

Ee g'n hoes, um g'n hoes, ater g'n hoes In huis, om het huis, achter het huis. Nao g'n hoes eroet goeë Naar buiten gaan. Mienge vinger klopt wie 'n hoesklok Mijn vinger klopt als een huisklok, bij een ontstoken vinger. Want dan komt er weer voldoende water om de molen te doen draaien.

In België en Frankrijk zijn er vele plaatsnamen als Hout-si-plout. Väöl hoevaat op 'ne zak Veel gepronk. Hoevaerdigheed brink dich dèk väöl elend Opschepperij mondt dikwijls uit in ellende.

Maat met een inhoud van een halve liter. Blaos mich op 't höjt Je kunt me wat. Een bos hooi in een emmer kokend water en een half uur laten trekken. Drie maal daags een emmer in plaats van de melk. Ook nadat er medicijnen beschikbaar kwamen, werd het advies nog dikwijls gegeven. Hollender, braobender, sjpekvraeter, koekoek!

Hollander, Brabander, spekvreter, koekoek! Hae wónt op 't Hollensj Hij woont in Nederland. A g'n honestel Bij de kippenstal. D'r hook um De hoek om. Gaef 't an de hoondere Geef 't aan de kippen. Ater de hoonder a Achter de kippen aan. Zoe kraank wie enne hoonk Zo ziek als een hond. Wen's te bie d'r hoond sjlöps, dan vings te de vluë Als je bij de hond slaapt, loop je de vlooien op.

Slapen onder één deken, geeft dezelfde streken. Op d'r hoond kaome Zich in zijn plan vergist hebben en de gevolgen dragen. An d'r hoond Aan de hond, maar ook: Doe klènge höppel Jij kleine deugniet, kleine uk. E zön dieke wèsp Zo'n dikke wesp. Tegenwoordige omschrijving van de hoornaar, omdat men de naam van het insect niet meer kent. D'r Hösj Aanduiding van een persoon met de naam Heusschen.

Hod ze op ee Houd ze op elkaar, kop dicht, bek dicht. Hod dich, hod uch good Hou je, hou u goed. Hod dich good gezaote Hou je goed gezouten. Hae wirkt dat 't huult en mölt Hij werkt dat de stukken er af vliegen JN. Doe huërs of doe huësj. Dan laot ich dich get huëre. Dan laat ik je wat weten. Luister eens hier du: Huuj d'r daag Heden ten dage, zie allewiel. Dieësdeg Wat voor een dag is het vandaag? De hoeveelste is het vandaag?

Dat wuur nog 'ns 'n gooi iedei Dat was nog eens een goed idee. Onder de boeren is er onzekerheid over het feit of deze dieren "an de keu zoeke" bij de koeien melk zuigen. Ieëte make Eten klaarmaken. Noon make middageten klaarmaken. D'r iegel vange De egel vangen. Vreemde vrijers uit Sint-Marten of Moelingen werden beet genomen. Iemand scheet in een hoed, die onder een haag geplaatst werd. Kwam er een vreemde vrijer langs dan werd die uitgenodigd de egel te vangen.

Hei jóng, kóm 'ns hie. Dörfs dich dae iegel oonder dae hood te pakke? Hee jongen, kom eens hier. Durf jij die egel onder die hoed te pakken? Heel voorzichtig voelde de jongen onder de hoed en kon ook meteen weer terug naar huis. Vergelijk met 't loopmasjieng. Ieng, a g'n -: De Einde betekende in de middeleeuwen afsluithek als veekering, vergelijk met 'omheining' en 'heinde' 'dichtbij' in de uitdrukking 'van heinde en verre'.

Omdat we 'a g'n Ieng' zeggen is het duidelijk dat het de Einde is en niet het Einde! Schrijnemakers, Codex Nederlands-Limburgse toponiemen , blz              iers moe: Omdat we 'a g'n Ing' zeggen is het duidelijk dat het de Einde is en niet het Einde! Schrijnemakers, Codex Nederlands-Limburgse toponiemen , blz             Ingerveld, 't: Op de jaad goeë Op jacht gaan.

De jaad ès op De jacht is open. Da's niks mie jaad Dat is niks meer waard. Zich get van z'ne Jaan make Veel ophef maken. Hebs te jarpele geplaant? Heb je aardappelen geplant? Commentaar als je je schoenen uit doet en de dikke teen komt door de sok heen. Dae jas ziet oet of went d'r hoond 'm ee g'n koont hèj gehad Die jas ziet er uit alsof de hond 'm in z'n kont heeft gehad.

Op de jats zieë Op stap zijn. Jetteke Haccourt-Weustenraad, kruidenierster in Veurs. Wie-te joonk waor Toen hij jong was. Gèt va Judas nao Pilates lope Wat van Judas naar Pilatus gaan, doelloos van hier naar daar gaan, rondtoeren. Dómme kaal Domme praat. Kaal van de luuj Kletspraat. Loeëze kaal Praat om iemand om de tuin te leiden. Die kaar is èrg kaduuk die kar is erg krakkemikkig. Die koo is semmelig kaduuk die koe is tamelijk ongezond.

Sjtrange kaffee Sterke koffie. Pleintje achter voormalige boerderij in Teuven centrum, heden restaurant Moeder de Gans. Dan eerder sjpraeëke mod. Kalle wie die va Voere of wie ee Voere Spreken zoals die van 's-Gravenvoeren of zoals in 's-Gravenvoeren.

Mit kalle versjteet me zich Met spreken krijgt men een goede verstandhouding. Dae waor daovan an't kalle Die had 't er over. Neutraler dan "kap" dat misschien een beetje denigrerend is. Sjrief 't op in dienge kalpeng Schrijf het op in je boekje. Hae haat gènge kamaow ee Hij heeft geen fut. De gój kamer De goede kamer. Mit de kamjöngskes sjpaele Met de vrachtautotootjes, speelgoedautootjes spelen.

Hae haat neet väöl kamouw ee Hij is niet erg levendig. Dat is inge dae haat kamouw ee Dat is iemand die moed heeft. Café, feestzaaltje, kantine bij camping Rusticana in Moelingen. Het begint koud te worden. Infectie na eenverwonding waarbij veel avitaal weefsel ontstaat b. Met risico op amputatie. Övver de kaoëd sjtoeë Over de koord staan, dwars liggen. Komt van het beeld van een aangebonden koe die onwillig met een poot over het zeel aan de voorkant gaat staan, buiten haar terrein.

Deze naam schijnt te wijzenop de "hebzucht" van het diertje de veldhamster. Men vergelijke met het Nederlandse "Geldwolf". Käöëte Kieëre, a g'n: Es 'ne witmaan mit kènger 'n nuuj vrow trowde, da how me twiefels of dat waal good kaom   Een koe likt geen vreemde kalveren: Als een weduwnaar met kinderen een nieuwe vrouw trouwde, dan had men twijfels of dat wel goed kwam.

Hae zaat hae kieëm Hij zei dat hij kwam, hij zei dat ie zou komen. Dóch de kap aaf Zet je muts af. Rochuskapel op de Plank. Went 't rent bie d'r pasjtoeër, dröppelt 't bie d'r kaplaon Wanneer het regent bij de pastoor, druppelt het bij de kapelaan, de een heeft voordeel van de voorspoed van een ander. Kapot goeë van de kou Sterven van de kou. Aan de voorpoot groeit de binnenste teen harder en krom, aan de achterpoten is dat de buitenste teen. De bende va kartoesj Bedne deugnieten.

Kasjtieële make Kastelen maken, als er regen in de lucht hing tijdens de hooitijd, werd het hooi op kleine hoopjes ca. Zo werd enkel het bovenste deel nat, en droogde dan ook weer snel op. Mak toch neet zoeväöl kattepoekele maak toch niet zoveel moeilijkheden, doe toch niet zo moeilijk. Króm kinger pese óch! Scheve zaken deugen ook. Kinkers, lastpaardjes met aan weerszijden een mand.

Ee 's-Gravevoere nao 'n geboerte waor dat neuge daag ee ge bèd, daonao gong de vrow heure keerkgaank doeë, ummer der ierste kier dat ze op g'n sjtraot kaom. In 's-Gravenvoeren na een geboorte was dat negen dagen in het bed, daarna ging de vrouw haar kerkgang doen, steeds de eerste keer als ze op straat kwam.

Doe bès 'n groete keëts, mer doe gefs gee leech Jij bent een grote kaars, maar je geeft geen licht, gezegde tegen iemand die je in het licht staat. Ee g'ne kelder In de kelder , d'r kelder ee De kelder in.

Kelders i genne Pley, wijnmerk van Jean-Marie Ernon uit sgv. Dient dan nog als koeienvoer. Kètte, ee g'n sgv: In de Stashaag zwierf een spook helemaal omhangen met lange koekettingen. Dit wegje lag in 't verlengde van de Loesberggets Lusberg en men noemde het de Keunkelgets.

Op 'ne vieze kieër Eens heel onverwacht. Dao han ich neet mie nao gekaeëke Daar heb ik niet meer op gelet. E kiet havver Een korrel haver. Hae kräg zich e kiet of drie, gee kiet Hij nam zich een korrel of drie, helemaal niks. Gee kiet vertroewe Geen greintje vertrouwen. Blief op dienge kievief Blijf op je hoede. Kermis in betekenis verruimd: Da hot v'r kirmes dan houden we een familiefeest onafhankellijk van de dorpskermis.

Vör de kommuunje van d'r Zjaak zeet 'r op d'r kirmes gerope Met de communie van Jaak zijn jullie voor het feest uitgenodigd. Kirmes ee g'n höl Kermis in de hel, als de zon schijnt terwijl het regent.

Nao de kirmes naar de kermis. Ze liet 't kaof sjtoon, want 't waor tied veur nao de kirmes te goon. Het is allemaal wat zei Bet, het is me wat , en gaf de geit wat, ze liet het kalf staan, want het was tijd om naar de kermis te gaan, een versje moe dat al eens gezegd wordt in gezelschap als men even stil valt met praten. Kirmes in de hèl Kermis in de hel, als de zon schijnt terwijl het regent. Langs gewestweg nabij Hagelstein, m richting Magis. Klabberdows, dao laog ich Plots lag ik daar.

Klamme vör sjtacheledraod a g'ne paol te naegele Krammen om prikkeldraad een aan paal te nagelen. Dalik kries te klatse op dien batse Dalijk krijg je klappen op je billen.

Pierre, zèt de klauwe ee g'n aeëd, 't geit neet väöroet! Madam Vreuls van g'n Eiken zei dat vroeger tegen haar man als ze de kruiwagen langs de holle weg omhoog duwde en hij de kar trok.

D'r klauw van e mèlkmassjieng De klauw is het onderdeel waaraan de vier zuigspenen zitten. Dieke klauwe Dikke, zware stenen. E kleesper wiefke, vröwke, menneke Een tenger wijfje, vrouwtje, mannetje. Bijna een staande uitdrukking.

Zoondigse klèjer, gooj klèjer Zondagse kleren. Däör de waeëkse klèjer, wirkklèjer Door de weekse kleren, werkkleren. E klèngt, 'ne klènge, 'n klèng zelfst. Vogels werden gevangen met een getralied bakje, waarvan het deksel kon dichtklappen. Ee g'n heng kletsje en op de batse of op de vot kletsje In de handen klappen en op de billen of het achterwerk slaan. En ich de kloeëten op En ik maakte dat ik weg kwam D'n örreme kloeët De arme zielepoot.

Laot dich mer neet kloeëte Laat je maar niet voor de gek houden. Dao han ich mich gekloeët daar heb ik mezelf gekloot. De mèlk kloetsjt in zienge boek De melk klotst in zijn buik. Sjnook, sjpook, driet in d'n brook, da bès te zoondegs klook! Senterklaos, pees ee g'n haos, sjiet in d'n brook, da bès te zoondegs klook!

Dóch d'ch get op d'ne klutsj Zet wat op je hoofd. Hierin komt knap van het middelnl. Laeg knabbe ater g'n raar Leg stukken hout achter de wielen.

Uitgehold stuk tak, waarin een houten pin past, en waarin vooraan een stop word gestoken. Bij comprimeren van de lucht in de buis door vooruitstoten van de pin ontstaat een overdruk. Als de stop het niet meer houdt ontstaat een knal.

Ich sjtoeët mich ming knäöëk aoëpe Ik stoot me mijn handen kapot. Ich bruuj nog mit dieng knäöëk de paeren oet g'ne boom Zwijg jij ouwe! Ik gooi nog met jouw botten de peren uit de boom. Nao g'n Knap op. Da bruje ze e knepke ee g'n sjaol Dan smijten ze een vijf centiemstuk in de schaal, bij de collecte in de mis. Wen's te 'ne knien wils vange, mos te 'm zaot op d'r sjtoets liegke Als je een konijn wilt vangen, moet je hem zout op de staart leggen.

Als je zover geraakt, kun je hem ook zo pakken, dus    als je mensen of taken behoedzaam benadert, lukt het dikwijls gemakkelijker om iets voor elkaar te krijgen. Kniengshaag, a g'n, of Knienshaag: Percelen links en rechts van de Knipkesweg, van Verloren Kost naar Kwinten. Doer merg en knoeëk Door merg en been. Doe kuns get knóttere Jij kan wat mopperen. Ouwe knótterpót Oude zeurpiet. Bruuj get knule n'op 'e vuur Smijt wat stukken hout op 't vuur. Tösje twellef en eng, is aal 't koed op geng sgv Tussen twaalf en een is al het kwaad op gang, na middernacht gebeuren de slechte dingen.

D'r jongeskoer en d'r metsjeskoer De jongens- en de meisjesspeelplaats. Is actiever dan fr: Ieëme'n op koerang zitte Iemand iets aanleren. Koers vare Wedstrijd rijden, met name fietsenrennen. Hod dich koesj Hou je rustig. Kokeleboom sjloeë De koprol doen. Kokkerel mit sjmik Speeltol met zweep. Hae zit op 't kolleesj ee Waezet Hij zit op het college in Wezet. D'r büro van de kómmieze Douanekantoor, grenskantoor. Te kommunie goeë mod. Bijnaam voor fotograaf Cerfontaine uit de Vitschen, 1e helft 20e eeuw.

Hij had de gewoonte iedereen die poseerde een beetje te dirigeren: Wat haas te noe wèr agevange, konkernool? Dat mos te neet doeë, mie konkerneulke Wat heb je nu weer gedaan, deugniet? Dat moet je niet doen, mijn deugnietje.

Gevormd uit conifeer, dennenbos. Ich goon oeë d'r könning te voot geit Ik ga waar de koning te voet gaat, naar het toilet. Als de hoogdrachtige koe bij het liggen de binnenkant van de vagina uitstulpte besmettingsgevaar! Aeët dich e sjtök kook, krieg ich mich nog e keukske Eet je een stuk taart, neem ik mij nog een koekje.

Het wordt nadien geploegd dwars op de langsvoor. Doe kals wie Pieëtres ee g'n koreente smv Jij geeft gefantaseerde informatie. Wie Powles ee g'n koreente dpl Verstrooid. Beide gezegdes lijken hun oorsprong te hebben in de "brieven van Paulus aan de Korinthiërs".

Op kot zitten Op studentenkamer wonen. Kóm neet te köt bie Kom niet te kortbij. Doe has 'n kragk of die kies 'n kragk Je hebt een krakkemikkige of je krijgt een krakkemikkige, vroeg of laat krijgt iedereen zijn hulpbehoevende.

Um d'r kraom Rond het huis. Krepkes mit appel Uitgebraden spekjes met appel. Die van d'r kras De vuilnisophalers. Moesj krasj verbastering van "bouger la krasse. Dooch dich 'n kravat ee Doe je een stropdas om. D'r kreeg va vèttieën achtieën De oorlog van ' Va vör d'r kreeg Van voor de 2e w.

Vertèlle övver d'r groeëte kreeg va Vertellen over de grote oorlog Die kreem van hienieëve Die zeug van hiernaast, scheldnaam. De krengde a g'n beum Boomziekte. Krèt d'r jóng neet Pest die jongen niet zo. Door op nadrukkelijke wijze een stuk vla op te eten, terwijl de ander geen heeft. Dat ès de luuj krète Als iemand op verschillende manieren huis, kleren, Doe krèts, hae krèt. Zit hie 's 'ne kriebel Zet hier eens een kriebel, handtekening.

Krieg dich e bölke Neem je een snoepje. Ich krieg, doe kies of doe kries, hae kiet of hae kriet. Ich ha gister 'ne breef kraege Ik heb gisteren een brief gekregen.

Kried uch aaf, 't ès riestevlaam Bedien u, het is rijstevlaai. Ook humoristisch bedoeld als er helemaal geen vlaai is. Krieg mich de vlaam 'ns Haal mij eens de vlaai. D'r William kiet 45 William wordt 45 jaar. Väöësj is käöët a g'ne Krindel Veurs ligt kort bij de Krindaal. Nao kristelieër goeë Naar de catechismusles gaan.

Ich kroep kroe~p , doe kruups, hae kruupt. Oonkroed kroewe Onkruid wieden. Has te krómpiere geplaant? Als je je schoenen uit doet en de dikke teen komt door de sok heen    Krómpiere sjölle Aardappels schillen.

Wat bes doe krötteltig huuj Wat ben jij kregeling vandaag. Ee g'n krözjelesjtruuk In de kruisbessenstruiken. Zich e kruuts make. Zichzelf een kruisteken maken. Op 't kruutspeunt Op het kruispunt. Pas op, of doe kukels dao vanaaf!

Pas op, of je dondert daar vanaf! Kuulsjes, ee g'n -: Dat is 'n kuum, die! Dat is een vrouw die altijd iets op te merken heeft. Kwaeëte a g'n heng Eeltplekken op de handen. Kwaeëte a g'n vingere Eeltplekken op de vingers. Kwaeëte oonder g'n erm Eeltplekken onder de armen gezegd van iemand die niet graag werkt.


Sex lelystad sex date zwolle


Ben jij in voor homo sexdating en wil je afspraken of de liefde van je leven vinden? Zoek dan op dé homo dating website van Nederland. Op Gratis Homosexdating vind je geile Nederlandse jongens en mannen zie zich aangemeld hebben voor een sexdate of een chatgesprek. Aanmelden is gratis, volledig anoniem en er zijn geen verplichtingen. Wacht dus niet langer en zoek een bi of gay sexmaatje die wat actie wilt beleven wat betreft sex.

Gratis Homosexdating Homo contactadvertenties in Nederland vinden Ben jij in voor homo sexdating en wil je afspraken of de liefde van je leven vinden? Constans 42 jaar Woont in Antwerpen Weegt 80kg, cm lang. Semmie18 22 jaar Woont in Gelderland Weegt 76kg, cm lang. Welke man is op zoek naar een lieve iets wat verlegen meid met een heel stout randje? Stop dan met z Welke man is op zoek naar een lieve iets Stel 50bi en 52m uit Rotterdam zoeken misschien jou voor een leuke date.

Stel 50bi en 52m uit Rotterdam zoeken mi Ik wil haar een keertje verrassen met een vierhandenmassage. Wat ik zoek is een niet dominante man Ik wil haar een keertje verrassen met ee Zoeken voor vanavond bij trio iemand die haar lekker onderspuit ter Hai,zei 51 is opzoek naar een jonge liefst zwaar geschapen blanke man voor af en toe geil sex conta Hai,zei 51 is opzoek naar een jonge lie Aangeboden; Een onderdanig sletje met zeer dikke tieten.

Het sletje is volslank en heeft een mooi Aangeboden; Een onderdanig sletje met Wij zijn een volslank stel van 45 en 46 jaar. Onze relatie is perfect, toch vinden wij het geil om Wij zijn een volslank stel van 45 en Volslank stel uit Breda. Wij zoeken een man of 2 vrienden, die onze wens in vervulling kan laten gaan.

Wij zoeken een man of 2 vrienden, die on Ik 48 wil mijn mooie vrouw van 44 verrassen ze ziet er veel jonger uit met een trio in een hote Ik 48 wil mijn mooie vrouw van 44 verr Na eerdere dates met wisselend succes zijn we nu op zoek naar een blijvend contact! Na eerdere dates met wisselend succes zi Gwen en peter uit Den Haag. Wij zijn een knap stel van 28 v en 38 jaar. Wij zoeken een frisse ,knappe ,schone,discrete,gezelli A gaen zie va d'r duvel Aan de andere kant van de duivel, god weet niet waar, in the middle of nowhere.

D'r duvel mit d'r sjtoets trèkke Op zwart zaad zitten. D'r duvel sjiet ummer op de groeëtste haop 't is altijd bij de rijke dat het terecht komt. Kóm ee Kom binnen. Dao verdins te nog neet 't zaot mit op 'n eej Daar verdien je nog niet het zout op een ei mee. Doe has nog väöl kook van een eej Jij verkoopt nogal veel last. Nao g'n Eèsden op Naar Eisden. Da's va mien ège Dat is van mij, van me zelf. Die haant 'n egterlijk keend Die hebben een achterlijk kind. Oplossing was een paar eitjes met wat suiker.

Èke, g'n of de: Boterham met stroop en platte kaas, makkei. Fort van Elbele fort van Aubin Neuf Chateau. Dat geet mit d'r èllektriek dat gaat op stroom. Elven heeft als Romaanse vorm Aivagne. En Aivagne in Elven wordt tot Naivagne, Navagne. Ès die laam end de ur?

Is die lamme eend de uwe? E-zelang ze ènge nuëdig hant zolang ze iemand nodig hebben. Doe bès mich ènge Jij bent me er eentje. Zich ensjele Ruzie maken met elkaar. Hae kaam 'm entaeëge Hij kwam hem tegemoet. V'r gunt 'm entaeëge Wij gaan hem tegemoet.

Voor veel zelfstandigen en boeren was dit de ultieme vernedering, zich hiertoe moeten wenden voor geld of hulp. Zelfs nu nog is het voor veel ouderen uitgesloten. Geen poetshulp of maaltijd aan huis. Ich mót de èrpel goe aafsjödde Ik moet de aardappelen gaan afschudden, hevig moeten gaan plassen. Er zijn er veel die. Hieër pasjtoeër, is dat eure hood?

Heer pastoor, is dat uw hoed? Een onderlegger voor de vlaai. Höl euver tröl Hals over kop. Maak dich evoj Maak dat je weg bent. Hae is evoj Hij is verdwenen, hij is weg. Jupp Schmitz - Kölsche Karnevalshit Evvel neet Toch niet. Hae gong gaans sjtil eweg! Hij ging er stillekes vandoor! Gaank eweg Ga weg! Verbazing of ontkenning van hetgeen gezegd werd.

Ich vaar mit de faren op Ik rij met groot licht. De draad verbrandt bij het stoken van de oven. Doe dès fao Jij doet vals.

Doe bès 'ne fao Jij bent een valsaard , valserik. Da's mieng faot Dat is mijn schuld. Fie waer Mooi weer. E fiengt, 'ne fienge, 'n fieng zelfst. Visweg in Noorbeek mogelijk in deze betekenis.

Ich how dich op dien fikke Ik sla je op je vingers. De vlaamsgezinden zullen zelf liever vlaming zeggen. Flatte sjpreie mit de flattesjöp Koeienvlaaien in de wei met een platte schop uitspreiden. Ich heb de flem huuj Ik heb vandaag niet veel zin.

E dom flötsje Een dom wicht. Ich fleut, doe flöts, hae flöt. Wie geet e dat floepe Hoe gaat ie dat fiksen. Flót lope Vlug lopen, rennen. Mer neet te flót! Foi, foi, foi, wat 'n deenk Foei, foei, foei, wat 'n toestand. Aeges gemakde fomme Zelf gemaakte kolengruisbriketten. Forsj wirke Hard werken. D'r frak drieëne De jas omdraaien, binnenste buiten keren: Dao veel mienge frang Daar viel mijn frank, toen begreep ik het.

Ich höb mich dizze mörge 'n goj ouwerwètse friekasej dree gehouwe Ik heb deze ochtend een goede ouderwetse omelet met spek gegeten. Ienne-mienne-mietske, doe bès Frietske, ienne-mienne-maus, en doe bès d'raus Aftelrijmpje. Dienge gaar sjteet op Je gulp staat open. Dat is gaar of gaarets of gaaroets neet waor!

Dat is helemaal niet waar! Ee g'ne gaard In de tuin. Gaas a fong Plankgas. D'r hoond loog te gaeche De hond lag te hijgen. Ze mager es 'n gaeëd Zo mager als een bonenstaak. D'r gaele De gele. Ich gool, doe gools, hae gool, d'r goolt. Soms hoort men als verl.

De naam kroedwösj is overgegaan op de soort. A gaen zie Aan de andere kant, aan gene zijde. Nao gaen zie goeë Dood gaan, sterven. Va gaen zie Van de andere kant van de grens , Hollands, Nederlands    gaen: Doe bès mich 'ne galjaar!

Jij bent me 'n kerel! Ich han dich ezeu gan Ik heb je zo graag, ik hou zoveel van jou. Die man mag ik graag Dae miensj han ich gan. Zich mit ènge of mit get neet gan ha Iemand of een situatie niet graag hebben. Ich han d'r hik, ich han d'r pik, ich han 'm gan, ich gaef 'm gan Een versje om de hik kwijt te raken met ademtechniek: A g'n garaasj Bij de garage.

Tweede lidwoordvorm onzijdig gebruikt na een voorzetsel. Ee ge hoes in het huis. Dao mós-te neet nao gebieëre Daar moet je geen aandacht aan schenken. Wat e gedoons Wat een gedoe. An 't geje Aan het schoffelen. Dat zies'te aan 't geliek Dat zie je aan de gelijkenis. Die gelieke zich Die lijken op elkaar. Me meus e bietsje gelök haa Men zou een beetje geluk moeten hebben.

Gelökzèllig Nuujjaor Gelukzalig, Gelukkig Nieuwjaar. Gelpsj graas Jong gras. E geraje keend Een normaal kind. Get wie Zoiets als. Dao is get d'raa Daar is iets mis mee, niet helemal in orde, achter gebleven. Waad get Wacht even. Die van Ternejje, da's getuug Die van Ternaaien, dat is getuig.

Je kan iemand "krète" met een ijsje. Die ander gaat dan "giele". Dae huit zich get oet ziene gieles Die vertelt onzin. Dae sjöd zich get in d'r gieles Die drinkt veel. Van N 50 Tweede lidwoordvorm vrouwelijk gebruikt na een voorzetsel. A g'n kirk aan de kerk. Tweede lidwoordvorm mannelijk gebruikt na een voorzetsel. A g'ne pool aan de poel. Hieër m'ne God van Aoke, wie zit dat keend die bee! Heer mijn God van Aken, hoe zet dat kind die benen.

Een uitbreiding van "mijn god! N 50 41 Övver S'nt-Piëter, neet övver Väöësj Langs waar ga je? Via spv, niet via Veurs. Ten offere goeë HV kw17 Ten offer gaan. Wie geet 't mit dich? Hoe gaat het met je? Geut mer Ga maar; als men iemand bijvoorbeeld in een winkel voor wil laten gaan. Vertèl 'ns wie dat gegange haat Vertel eens hoe dat is gegaan. Dat zunt gój, wèts te! Dat zunt de gój Dat zijn de goede. Gezegd van personages in de film, de helden tegenover de bandieten.

Die noemt men dan de sjlèchte. De gój kamer, de gój plaatsj De goede, beste kamer. Een sjieke woonkamer die enkel bij feestelijke gelegenheden of hoog bezoek gebruikt werd. Good keend, go vrow, goje maan Goed kind, vrouw, man. G'n göt aaf Langs de goot af.

Hae liet in d'r graaf Hij ligt langs de kant van de weg, in de talud. Hae liet in 't graaf Hij ligt in het graf. Ich bèn al driej daag graam Ik ben al drie dagen hees. Daarom werden paarden of schapen bij  of na koeien als begrazer van dit gras gebruikt. Heej a g'n grens Hier aan de grens.

E greunt, 'ne greune, 'n greun zelfst. Voor de -t bij e greunt, vergelijk met de -s in het Duits: Greunewjeg, aan d'r moe: E groeët, 'ne groeëte, 'n groeëte zelfst. Zeker als de boer nog extra bemesting toedient, is dit het jonge, eiwitrijke gras waar de koeien zich te barsten aan eten en 'buik'- of beter penspijn en 't schijt van krijgen.

Dae haat veul groond Die heeft veel grond, landeigendom. Op 'ne groond, op d'r groond mod. Go groond Goeie grond, bebouwbare aarde. Op de groskès houwe Op de dikke trom slaan.

Vör de groeëte broonk houwe ze in Sint Pieëter ng groskès op raar Voor de grote processie hadden ze in Sint-Pieters-Voeren een dikke trom op wielen. Er zijn er die zeggen Er zijn veel mensen. Ee g'n han In de handen. Me is neet zoe aod wie de heng, mè wie de teng Men is niet zou oud als de handen, maar als de tanden. Van d'r haas gepoept 'ne hele snelle, snel uit de voeten maken. E hael sjtök laer Een hard stuk leer    Hael kalle Hard spreken, ook figuurlijk.

Ich haef, doe hifs, hae hift. Hae sjnapde zich 'ne kuul en heef nao die nötse priej Hij pakte snel een stok en sloeg naar dat vieze beest. Hagelster, Hagelsjte of Hagelsjter, op -: N 50 42 De houding van een douanier die zich verstopt, om op het gepaste moment tevoorschijn te springen en iemand staande te houden.

Ich hak, doe haks, hae hakt. Raamwerk aan de voor- en achterkant van een hooiwagen om te beletten dat hooi- of strobalen er af vallen en om te kunnen stapelen. Men wedijverde om ter mooist te stapelen en zeker in een goed verband, zodat de geladen wagen de soms hobbelige weg naar huis overleefde. Mit hamer en bètel Met hamer en beitel. Wordt in moe nog gedaan tijdens de kermis. Vroeger een levende haan, nu een dode gans.

Doe hings Jij hangt. Niet zo kwaad bedoeld. N 50 43 Wie ouwer d'r bok, wie heller 't haoën Hoe ouder de bok, hoe harder het gewei.

Ieëme op zieng häöën gaeve Iemand aftroeven, slaag geven. Es te neet maks das te voet köms hou ich dich op dieng häöën Als je niet maakt dat je weg komt, sla ik je op je kop. E klè höpke Een klein hoopje, een klein lief kindje. De halfwin baatte een kasteel hoeve uit met verdeling van de opbrengst tussen de heer en de uitbater. Tössje häökskes Tussen haakjes. Dat liekt in wiej häök Dat ligt hangt in verre haken. Dat is nog lang niet zeker, er kan nog van alles veranderen.

Pas wanneer deze pot omviel kwam de ziel weer vrij. Ich haol, doe heuls, hae heult         Haole Graaf: Dan häöpt 't zich Dan wordt het meer. Ee g'n haor In de haren. Hose broek , deens: Haoze sjtoppe Sokken stoppen. Die haat völ hoat vör g'n däör Die heeft veel hout voor de deur, rondborstig. Doe bes 'ne hardi, dich!

Jij bent een dappere, jij! Haren, met hamer kloppend het zeisblad scherpen en dunner maken. V'r geunt nao heem, v'r geunt op heem a orig. We gaan naar huis. Een bezempje van 20 cm, gemaakt van dunne wortel bijeen gebonden. Dit voorwerp diende vooral om het melkgerief schoon te maken. Dat is e helt Dat is een meisje met een hard karakter. Hèl vlot Heel snel. Hel mich dat nog 'ns Doe dat nog eens voor mij. Dao heb ich op geheld Daar heb ik op gezwoegd. Hèllige nach Heilige nacht, Kerstavond, de avond voor Kertmis          hèllige: Op g'n Plaank drage ze helpe a g'n brook Op de Plank dragen ze bretellen aan de broek.

Als je steeds maar vraagt voor gratis hulp kent men het woord helpen op het laatst niet meer, krijg je geen hulp meer. Helsj zieë Begerig zijn. Zich hensjele Ruzie maken met elkaar. Dae haant ze nao Hermal braat Die hebben ze naar het ziekenhuis in Hermalle gebracht. Ee d'r herres In de herfst. De uitgang -ter betekent boom gelijk dendro en het eng.

Stamppot van drie delen aardappelen, één deel appelen en één deel gebakken uien. Dao wurd e zoeväöl hingemakt Daar wordt zoveel werk van gemaakt V'r sjtunt hie in d'r hinger We staan hier in de weg. Ich höb, doe has, haeë haet, d'r höbt      Hocks: Hockse driete ee g'n bokse Hocksen schijten in hun broek, kinderscheldrijm.

Op g'n hoeke Op de hurken. Ee g'n hoes, um g'n hoes, ater g'n hoes In huis, om het huis, achter het huis. Nao g'n hoes eroet goeë Naar buiten gaan. Mienge vinger klopt wie 'n hoesklok Mijn vinger klopt als een huisklok, bij een ontstoken vinger. Want dan komt er weer voldoende water om de molen te doen draaien.

In België en Frankrijk zijn er vele plaatsnamen als Hout-si-plout. Väöl hoevaat op 'ne zak Veel gepronk. Hoevaerdigheed brink dich dèk väöl elend Opschepperij mondt dikwijls uit in ellende.

Maat met een inhoud van een halve liter. Blaos mich op 't höjt Je kunt me wat. Een bos hooi in een emmer kokend water en een half uur laten trekken. Drie maal daags een emmer in plaats van de melk.

Ook nadat er medicijnen beschikbaar kwamen, werd het advies nog dikwijls gegeven. Hollender, braobender, sjpekvraeter, koekoek! Hollander, Brabander, spekvreter, koekoek! Hae wónt op 't Hollensj Hij woont in Nederland. A g'n honestel Bij de kippenstal. D'r hook um De hoek om. Gaef 't an de hoondere Geef 't aan de kippen.

Ater de hoonder a Achter de kippen aan. Zoe kraank wie enne hoonk Zo ziek als een hond. Wen's te bie d'r hoond sjlöps, dan vings te de vluë Als je bij de hond slaapt, loop je de vlooien op.

Slapen onder één deken, geeft dezelfde streken. Op d'r hoond kaome Zich in zijn plan vergist hebben en de gevolgen dragen. An d'r hoond Aan de hond, maar ook: Doe klènge höppel Jij kleine deugniet, kleine uk. E zön dieke wèsp Zo'n dikke wesp. Tegenwoordige omschrijving van de hoornaar, omdat men de naam van het insect niet meer kent. D'r Hösj Aanduiding van een persoon met de naam Heusschen. Hod ze op ee Houd ze op elkaar, kop dicht, bek dicht. Hod dich, hod uch good Hou je, hou u goed.

Hod dich good gezaote Hou je goed gezouten. Hae wirkt dat 't huult en mölt Hij werkt dat de stukken er af vliegen JN. Doe huërs of doe huësj. Dan laot ich dich get huëre. Dan laat ik je wat weten. Luister eens hier du: Huuj d'r daag Heden ten dage, zie allewiel. Dieësdeg Wat voor een dag is het vandaag? De hoeveelste is het vandaag?

Dat wuur nog 'ns 'n gooi iedei Dat was nog eens een goed idee. Onder de boeren is er onzekerheid over het feit of deze dieren "an de keu zoeke" bij de koeien melk zuigen. Ieëte make Eten klaarmaken. Noon make middageten klaarmaken.

D'r iegel vange De egel vangen. Vreemde vrijers uit Sint-Marten of Moelingen werden beet genomen. Iemand scheet in een hoed, die onder een haag geplaatst werd. Kwam er een vreemde vrijer langs dan werd die uitgenodigd de egel te vangen.

Hei jóng, kóm 'ns hie. Dörfs dich dae iegel oonder dae hood te pakke? Hee jongen, kom eens hier. Durf jij die egel onder die hoed te pakken? Heel voorzichtig voelde de jongen onder de hoed en kon ook meteen weer terug naar huis.

Vergelijk met 't loopmasjieng. Ieng, a g'n -: De Einde betekende in de middeleeuwen afsluithek als veekering, vergelijk met 'omheining' en 'heinde' 'dichtbij' in de uitdrukking 'van heinde en verre'. Omdat we 'a g'n Ieng' zeggen is het duidelijk dat het de Einde is en niet het Einde!

Schrijnemakers, Codex Nederlands-Limburgse toponiemen , blz              iers moe: Omdat we 'a g'n Ing' zeggen is het duidelijk dat het de Einde is en niet het Einde!

Schrijnemakers, Codex Nederlands-Limburgse toponiemen , blz             Ingerveld, 't: Op de jaad goeë Op jacht gaan. De jaad ès op De jacht is open. Da's niks mie jaad Dat is niks meer waard. Zich get van z'ne Jaan make Veel ophef maken. Hebs te jarpele geplaant? Heb je aardappelen geplant? Commentaar als je je schoenen uit doet en de dikke teen komt door de sok heen.

Dae jas ziet oet of went d'r hoond 'm ee g'n koont hèj gehad Die jas ziet er uit alsof de hond 'm in z'n kont heeft gehad. Op de jats zieë Op stap zijn. Jetteke Haccourt-Weustenraad, kruidenierster in Veurs. Wie-te joonk waor Toen hij jong was. Gèt va Judas nao Pilates lope Wat van Judas naar Pilatus gaan, doelloos van hier naar daar gaan, rondtoeren. Dómme kaal Domme praat. Kaal van de luuj Kletspraat. Loeëze kaal Praat om iemand om de tuin te leiden.

Die kaar is èrg kaduuk die kar is erg krakkemikkig. Die koo is semmelig kaduuk die koe is tamelijk ongezond. Sjtrange kaffee Sterke koffie. Pleintje achter voormalige boerderij in Teuven centrum, heden restaurant Moeder de Gans. Dan eerder sjpraeëke mod.

Kalle wie die va Voere of wie ee Voere Spreken zoals die van 's-Gravenvoeren of zoals in 's-Gravenvoeren. Mit kalle versjteet me zich Met spreken krijgt men een goede verstandhouding.

Dae waor daovan an't kalle Die had 't er over. Neutraler dan "kap" dat misschien een beetje denigrerend is. Sjrief 't op in dienge kalpeng Schrijf het op in je boekje. Hae haat gènge kamaow ee Hij heeft geen fut. De gój kamer De goede kamer. Mit de kamjöngskes sjpaele Met de vrachtautotootjes, speelgoedautootjes spelen. Hae haat neet väöl kamouw ee Hij is niet erg levendig. Dat is inge dae haat kamouw ee Dat is iemand die moed heeft. Café, feestzaaltje, kantine bij camping Rusticana in Moelingen.

Het begint koud te worden. Infectie na eenverwonding waarbij veel avitaal weefsel ontstaat b. Met risico op amputatie. Övver de kaoëd sjtoeë Over de koord staan, dwars liggen. Komt van het beeld van een aangebonden koe die onwillig met een poot over het zeel aan de voorkant gaat staan, buiten haar terrein. Deze naam schijnt te wijzenop de "hebzucht" van het diertje de veldhamster.

Men vergelijke met het Nederlandse "Geldwolf". Käöëte Kieëre, a g'n: Es 'ne witmaan mit kènger 'n nuuj vrow trowde, da how me twiefels of dat waal good kaom   Een koe likt geen vreemde kalveren: Als een weduwnaar met kinderen een nieuwe vrouw trouwde, dan had men twijfels of dat wel goed kwam. Hae zaat hae kieëm Hij zei dat hij kwam, hij zei dat ie zou komen. Dóch de kap aaf Zet je muts af. Rochuskapel op de Plank. Went 't rent bie d'r pasjtoeër, dröppelt 't bie d'r kaplaon Wanneer het regent bij de pastoor, druppelt het bij de kapelaan, de een heeft voordeel van de voorspoed van een ander.

Kapot goeë van de kou Sterven van de kou. Aan de voorpoot groeit de binnenste teen harder en krom, aan de achterpoten is dat de buitenste teen. De bende va kartoesj Bedne deugnieten. Kasjtieële make Kastelen maken, als er regen in de lucht hing tijdens de hooitijd, werd het hooi op kleine hoopjes ca. Zo werd enkel het bovenste deel nat, en droogde dan ook weer snel op.

Mak toch neet zoeväöl kattepoekele maak toch niet zoveel moeilijkheden, doe toch niet zo moeilijk. Króm kinger pese óch! Scheve zaken deugen ook. Kinkers, lastpaardjes met aan weerszijden een mand. Ee 's-Gravevoere nao 'n geboerte waor dat neuge daag ee ge bèd, daonao gong de vrow heure keerkgaank doeë, ummer der ierste kier dat ze op g'n sjtraot kaom. In 's-Gravenvoeren na een geboorte was dat negen dagen in het bed, daarna ging de vrouw haar kerkgang doen, steeds de eerste keer als ze op straat kwam.

Doe bès 'n groete keëts, mer doe gefs gee leech Jij bent een grote kaars, maar je geeft geen licht, gezegde tegen iemand die je in het licht staat. Ee g'ne kelder In de kelder , d'r kelder ee De kelder in. Kelders i genne Pley, wijnmerk van Jean-Marie Ernon uit sgv.

Dient dan nog als koeienvoer. Kètte, ee g'n sgv: In de Stashaag zwierf een spook helemaal omhangen met lange koekettingen. Dit wegje lag in 't verlengde van de Loesberggets Lusberg en men noemde het de Keunkelgets. Op 'ne vieze kieër Eens heel onverwacht. Dao han ich neet mie nao gekaeëke Daar heb ik niet meer op gelet. E kiet havver Een korrel haver. Hae kräg zich e kiet of drie, gee kiet Hij nam zich een korrel of drie, helemaal niks.

Gee kiet vertroewe Geen greintje vertrouwen. Blief op dienge kievief Blijf op je hoede. Kermis in betekenis verruimd:

bi stel zoekt bi man homo pjes

Turkse meid geneukt neuken in het magazijn


Kenny23 26 jaar Woont in Gelderland Weegt 96kg, cm lang. Egbert26 30 jaar Woont in Groningen Weegt 80kg, cm lang. LekkereGay28 32 jaar Woont in Flevoland Weegt 74kg, cm lang. Jaccomo 24 jaar Woont in Utrecht Weegt 70kg, cm lang. Rexxx 56 jaar Woont in West-Vlaanderen Weegt 76kg, cm lang. Gooff 59 jaar Woont in Oost-Vlaanderen Weegt 76kg, cm lang. Ebbe 48 jaar Woont in Noord-Brabant Weegt 77kg, cm lang. KontjeNeuken25 28 jaar Woont in Flevoland Weegt 80kg, cm lang.

Ferdie 33 jaar Woont in Noord-Brabant Weegt 85kg, cm lang. Bas18 21 jaar Woont in Zeeland Weegt 81kg, cm lang. Benneke 45 jaar Woont in Drenthe Weegt 76kg, cm lang. Pornfreaky 28 jaar Woont in Vlaams-Brabant Weegt 86kg, cm lang.

Na eerdere dates met wisselend succes zi Gwen en peter uit Den Haag. Wij zijn een knap stel van 28 v en 38 jaar. Wij zoeken een frisse ,knappe ,schone,discrete,gezelli Wij zijn een knap stel van 28 v en 38 j Wij zijn een aantrekkelijk jong stel van 23 jaar.

We zijn allebei slank en zeer verzorgd. Wij zijn een aantrekkelijk jong stel van Geil en jong stelletje uit Breda. Hallo, wij zijn een stel Katja 35 en D Wij geil stel mannen bi en pijpgeil vrouw 50 jr lekker lijf dikke tieten vind het geil om te trekken Wij geil stel mannen bi en pijpgeil vrou Dag heren Wij zoeken voor nog grote dikke spuitlullen die de dame onherkenbaar voor de camera Dag heren Wij zoeken voor nog grote Hoi, Lees onze advertentie goed en ben jij de leuke bi man die bij ons past reageer dan Hoi, Lees onze advertentie goed en be Algemeen Barebangs Bukkake Erotisch uitgaan.

Body to body massage Massage door dames Massage door paren Massagesalons Prostaat massage Tantra massage. Automonteurs Autorijles Betaling in natura Kappers Klusjes en onderhoud. Betaald sexcontact Gratis sexcontact. Voor uw en onze veiligheid en om gebruik te blijven maken van Sexjobs dient u akkoord te gaan met: Ik verklaar minimaal 18 jaar te zijn, de algemene voorwaarden van Tease Media B.

Ik verklaar hiermee dat ik het privacystatement gelezen heb. Ja, ik ga ermee akkoord. Sexjobs maakt gebruik van cookies. Dit zijn top advertenties. Uw advertentie ook promoten als top advertentie? GFE met mijn jonge vriendin? Stel 50v bi en 52m uit rotterdam Stel 50bi en 52m uit Rotterdam zoeken misschien jou voor een leuke date Stel 50bi en 52m uit Rotterdam zoeken mi Verrassings massage met vier handen voor Trio hai , samen met mijn gelegenheidspartner ben ik op zoek naar een man extra om mijn 1e trio ervaring Spuiter gezocht Wij jong stel.

Groot geschapen man gezocht. Stel zoekt 1 of 2 mannen Aangeboden; Een onderdanig sletje met zeer dikke tieten. Man erbij Wij zijn een volslank stel van 45 en 46 jaar. Stel zoekt man of mannen voor dp Wij zoeken een man of 2 vrienden, die onze wens in vervulling kan laten gaan. Leuke man nen gezocht voor trio Ik 48 wil mijn mooie vrouw van 44 verrassen ze ziet er veel jonger uit met een trio in een hote Knap stel zkt Na eerdere dates met wisselend succes zijn we nu op zoek naar een blijvend contact!

Soft bi man gezocht Wij zijn een knap stel van 28 v en 38 jaar. Vrouw versieren wij gaan maandag 11 juni naar parenclub mystique in ruchpen.

bi stel zoekt bi man homo pjes